jeannoelenhelga.reismee.nl

Dag 5 full day safari

Dag 5 Full day safari Hebben we de Big 5 gezien of niet…….?


Vanmorgen vroeg uit de veren voor onze safari. Het opstaan ging vrij gemakkelijk en we waren meteen vrij fit. Om 6.00 uur vertrokken we naar de Gate voor hopelijk een mooie dag.

Als eerste zagen we al vrij snel een Buffel, dus nr 1 was al in de pocket. Al heel snel daarna volgde nr 2 de Olifant. Binnen een uur al 2 van de vijf gespot. Zou het dan meteen vandaag al gaan gebeuren…….

We hebben de hele ochtend rondgereden, langs allerlei waterplaatsen maar het was overal rustig, of totaal niets te doen. Het weer was erg goed tot een uur of tien, temperatuur goed en wat bewolking. Hierna kwam toch de zon door en begon het een heel stuk warmer te worden. Hierdoor toch minder kans om de dieren te zien daar deze dan ook schuilen tegen de zon en voornameljk op beschutte plekjes staan.

Tijdens het ontbijt onderweg zaten we op een picknick plaats waar ook volop dieren te zien waren, voornamelijk vogels die ook nog eens erg gewend waren aan mensen en dan ook uit je hand kwamen eten of van je bord eten op tafel. Dit zorgde wel voor de nodige hilariteit zeker gezien ze telkens ook van het “buffet” wilde pakken.

Een kleine opsomming van wat we allemaal gezien hebben: Impala’s die hier al de bijnaam Mac Donald hebben, dit omdat ze een M op de kont hebben en omdat je ze op elke hoek tegenkomt. Klipspringer, steenbok, vis arend, olifanten, giraffen, buffels, kudu’s, zebra’s zeldzame ooievaar, knobbelzwijnen, nijlpaarden, nijlkrokodil, en de dieren die ik nog vergeten ben.

Vlak voor de lunch kwam er nog een grote verrassing, nr 3 is gesignaleerd, de luipaard. Dus die kunnen we ook weer van het lijstje afstrepen, hebben we dan ook de andere gezien, helaas niet. De teller is op 3 blijven staan maar dat is nog niet slecht voor de eerste safari, en dan te bedenken dat we er nog wel een aantal gaan doen tijdens onze vakantie.

Om 14.30 uur hebben we onze lunch gegeten en daarna weer rustig terug gereden naar de gate. Daar het zo warm was en we na de lunch niet meer zoveel dieren zagen vielen ook af en toe de oogjes dicht. We hebben ontzettend genoten van deze lange dag en zijn alweer nieuwsgierig naar morgen. Dan hebben we twee safari’s een smorgens met de boot over de rivier en in de namiddag een safari met braai en hopelijk een mooie sunset.


Nu onder de douche en dan een hapje eten.


Tot morgen weer allemaal!


Groetjes Jean-Noël & Helga

P.S. Jean-Noël heeft vandaag de foto's uitgezocht en kon geen keuze maken, vandaar dat het er vandaag wat meer zijn!









Reacties

Reacties

Dimph

Wat n belevenis. Mooie foto's . Met n stralende Helga ?

Hanneke

Wauw wat een prachtige dag en foto's ?

Mandy

En voldaan in bedje....zzz

Diana en John

Het begin is al veelbelovend, leuke foto's en wij blijven jullie volgen hihi...

MA(m) en Pa(p)

Prachtige foto,s dat is genieten he!! Liefs en groetjes tot.......!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!